Officieel: Lexus LC MY24 update LC500 LC500h Convertible (2023)Dankzij een interessante update kan het Lexus LC vlaggenschip nu uitpakken met moderner infotainment, verbeterde veiligheid en een LC Ultimate Edition.

Met een volwaardige generatiewissel of deugddoende facelift houden automerken hun modellen steevast interessant. Vaak worden ze jaarlijks ook getrakteerd op een beperkte update waarbij er op diverse vlakken nieuwigheden worden geïntroduceerd. Zo maakt Lexus haar LC vlaggenschip aantrekkelijker dan ooit met de MY24 update (Model Year 2024).

Op vlak van personalisatie krijgen we twee nieuwe exterieurkleuren (Heat Blue en Sonic Copper) en evenveel interieurbekledingen (Dark Rose en Blue & White). Wie écht goed kijkt zal de nieuwe buitenspiegels opmerken. Deze zijn niet enkel “meer aërodynamisch” vormgegeven, ook zijn ze voorzien van geïntegreerde camera’s voor de Panoramic View Monitor.

Dé grootste nieuwigheid bij deze Lexus LC update (MY24) is het verdwijnen van de eigenzinnige trackpad op de middentunnel. Het grotere infotainmentsysteem (12,3”) bedien je nu véél gemakkelijk via het touchscreen of handige stemcommando’s. Inzake functionaliteit werd het systeem uitgebreid met moderne functionaliteit zoals draadloze Apple CarPlay ondersteuning, actuele verkeersdrukte en nabijgelegen parkeerlocaties/tankstations. Het aanwezige arsenaal aan rijhulpmiddelen en veiligheidssystemen (Safety System+) werd tevens geoptimaliseerd.

Lexus benadrukt tevens specifieke aanpassingen aan het onderstel, remsysteem en stuurgevoel, kwestie van zoveel mogelijk feedback te kunnen bieden in een aangenaam karakter. De lithium-ion accupack van de LC500h rekent nu op cellen van hogere capaciteit wat een positieve invloed moet hebben op de zuinigheid en prestatiepotentieel.

Lexus LC MY24 update brengt ons de LC Ultimate Edition

De Lexus LC Ultimate Edition uitvoering moet deze feestelijke model year update kracht bijzetten. Deze komt in een karakteristieke Hakuji White lakkleur die op zijn beurt verwijst naar traditioneel Japans porselein. Eveneens uniek zijn de bumpers met verbeterde luchtstroom dankzij de winglets. Binnenin vinden we een Kachi Blue bekleding terug.

De LC MY24 update is van toepassing op het volledige gamma dat anno 2023 nog steeds een LC Coupé en LC Convertible omvat. Die eerste is er zowel als LC500 (464 pk, V8 benzine) en LC500h (360 pk, V6 hybride). De eerste LC MY24 exemplaren rollen tegen het najaar van de band in Japan. Exacte Belgische prijzen volgen later, vermoedelijk beginnen die nog steeds bij 120.000 euro.

Lees hier onze rijtest met de Lexus LC500h en LC500 Convertible