Officieel: Kia Stinger Tribute Edition 3.3 T-GDI V6 370 pk (2023)Met een feestelijke Stinger Tribute Edition neemt Kia stilaan afscheid van haar sportieve vierdeurs coupé met 366 pk.

Aantrekkelijke looks. Achterwielaandrijving. Potente V6 benzinemotor. Een stevige basisuitrusting met zowaar alles op vlak van rijhulp, veiligheid en connectiviteit. Op papier lijkt het totaalpakket van de Kia Stinger behoorlijk aantrekkelijk. Toch kon deze sportieve Gran Coupé niet écht doorbreken. In dit (niche)segment is een premiumlogo blijkbaar dan toch een must have?!

Nu Kia volop inzet op (ijzersterke) EV’s is het Stinger verhaal dan ook bijna voorbij. Als eerbetoon aan zichzelf is er nu wel nog de Kia Stinger Tribute Edition. Slechts 1.000 exemplaren (wereldwijd?) zullen er beschikbaar zijn met keuze tussen twee lakkleuren: Ascot Green en Moonscape. Rondom prijken er zwarte spiegelkappen en 19” lichtmetalen velgen met krachtige Brembo remmen. Binnenin wordt zwart afgewisseld met een lichtbruin leder en chroom accenten. En een plaatje natuurlijk!

Alle Kia Stinger Tribute Edition’s zijn voorzien van de 3.3-liter T-GDi V6 benzinemotor. Nog steeds goed voor 366 pk / 510 Nm en dus meer dan gezonde prestatiecijfers. Zo zit je in 5,1 seconden aan 100 km/u en ligt de topsnelheid op 270 km/u. Ook aanwezig: een 8-traps automaat en vierwielaandrijving (AWD).

Een vanafprijs voor de Tribute Edition werd nog niet gecommuniceerd. De reguliere Stinger GT V6 staat voor 55.990 euro in de Belgische catalogus.