Officieel: Kia Stinger facelift (2020)

Officieel: Kia Stinger facelift (2020)Als je goed kijkt zie je hier de opgefriste Kia Stinger!

Met de opgewaardeerde Stinger wil Kia het vermoedelijk nog éénmaal proberen in dit (moeilijke) segment, afgezien van de strakke lijnen, veelbelovende technische setup en een scherpe prijs kan de Koreaan toch geen potten breken in Europa. Wie weet lukt het op deze manier?

Vooraan prijken er nieuwe lichtblokken met een aangepaste lichtsignatuur, achteraan krijgen we een doorlopende LED lichtstrook en eveneens nieuwe lichtunits. Desgewenst worden de zilverkleurige uitlaatmonden iets groteren tekent een subtiele diffusor present, met de Dark Package krijg je dan weer sinistere accenten rondom. Naast “nieuwe” koetswerkkleuren komt deze Kia Stinger ook met twee nieuwe 18” en 19” lichtmetalen velgen.

Binnenin werd er de nodige aandacht besteedt aan een kwalitatieve afwerking en dito materiaalkeuze. Op technologisch vlak doet de opgewaardeerde Stinger het met een 7” digitaal dashboard en 10,25” infotainmentsysteem met moderne goodies.

De thuismarkt (lees: Zuid-Korea) krijgt de primeur, erna is het aan de rest van de wereld. Wij mogen de vernieuwde Stinger tegen het einde van het jaar verwachten. Tegen dan hopen we op meer details/beeldmateriaal, de 2.0-liter benzine en 2.2-liter diesel zullen er waarschijnlijk niet meer bij zijn. Enkel de 3.3-liter V6 benzine met 370 pk dus!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...