Officieel: Kia XCeed facelift (2022)De hippe Kia XCeed crossover oogt opnieuw fris en fruitig dankzij extra personalisatie, technologie en uitrusting.

Midden vorig jaar werd de compacte Kia Ceed ietwat opgefrist, nu is het aan de beurt van de technische gerelateerde XCeed crossover. Die werd pas in 2019 opgenomen in de catalogus, toch staat de teller intussen reeds op 120.000 verkochte exemplaren. Kia spreekt zelfs van dé bestverkopende Ceed!

Op papier mogen de verschillen dan wel beperkt lijken, op visueel vlak komt de vernieuwde Kia XCeed fris en zelfverzekerd(er) voor de dag. Dit dankzij herwerkte bumpers, nieuwe LED lichtblokken en extra personalisatiemogelijkheden. Zo is er keuze tussen 16” à 18” lichtmetalen velgen en 12 koetswerkkleuren. De flashy Lemon Splash, Celadon Spirit Green en Yuca Steel Grey tinten zijn nieuwkomers.

Gloednieuw is de blitse GT Line uitvoering die deze XCeed net wat sportiever doet lijken. Aan de buitenzijde krijg je ondermeer specifieke velgen, “gepixelde” achterlichten en zwarte spiegelkappen/dakrails. Binnenin wordt dat een sportstuur, zwarte dakhemel en een specifieke bekleding.

Op technologisch vlak is er zowel een digitaal instrumentenpaneel (12,3”) en infotainmentsysteem (10,25”) voorhanden met allerhande functionaliteit. Gadgets zijn er in de vorm van het verwarmd stuurwiel, verwarmde/gekoelde zetels en een premium JBL audiosysteem.

Dankzij hulpmiddelen zoals Forward Collision Warning, Lane Keeping/Following Assist en Highway Driving Assist blijft de Kia XCeed een aangename reisgezel. De Europese Koreanen zijn extra fier op hun verbeterde Smart Cruise Control die nu rekent houdt met navigatiegegevens. En dankzij de Curve functie gaat de XCeed de gehanteerde cruise control snelheid zelfs verlagen bij het naderen van een bocht!

De Kia XCeed is er met 120 pk tot 204 pk

Op motorisch vlak draait het rond een 1.0-liter T-GDi benzine (120 pk), 1.5-liter T-GDi benzine (160 pk) en 1.6-liter CRDi diesel (136 pk) met micro hybride ondersteuning. Voor de vlottere bestuurders is er de GT topversie met een 204 pk sterke 1.6-liter T-GDi benzinemotor! Leaserijders gaan dan weer volmondig voor de XCeed Plug-in Hybrid met 141 pk, 48 km zuiver elektrisch rijbereik en beperkte verbruik/uitstoot.

De vernieuwde Kia XCeed is vanaf september te koop in Europa. Dit aan een nog ongedefinieerde Belgische vanafprijs. Wel krijg je maar liefst 7 jaar garantie (of 150.000 km).