Officieel: Toyota Highlander update MY23 (2022)Net zoals de Corolla en RAV4 krijgt ook de imposante Toyota Highlander SUV een deugddoende update met verbeterde infotainment en technologie

De Yaris Cross, C-HR en RAV4 behoren tot de populaire SUV opties van Toyota in België. Slechts dé echte kenner (liefhebber?) weet dat de zuinige Japanners ook een imposante Highlander SUV in de aanbieding hebben. Eveneens voorzien van een zuinige hybride aandrijflijn en maar liefst zeven zitplaatsen.

Net zoals bij de Corolla en RAV4 krijgt de Toyota Highlander ook een update (MY23) mee. Die is relatief beperkt waardoor er niet over een volwaardige facelift wordt gesproken. Wel maakt Toyota haar SUV vlaggenschip hiermee wat interessanter. Ondermeer op vlak van infotainment dankzij de introductie van het Toyota Smart Connect multimediasysteem (12,3”) met realtime navigatie, spraakassistentie en geconnecteerde diensten. Apple CarPlay gaat zowaar draadloos, om gebruik te kunnen maken van Android Auto moet je een kabel bovenhalen. Die slimme telefoon kan vanaf nu wel draadloos opgeladen worden.

Ook een digitaal instrumentenpaneel (eveneens 12,3”) maakt zijn intrede. Als we Toyota mogen geloven “is de informatie goed afleesbaar en is er een intuïtieve bediening”. Afhankelijk van je vibe kan je voor een Casual, Smart, Tough en Sport thema kiezen.

In de kleurboek maakt de Cypress Green metaalkleur zijn opwachting net zoals de nieuwe 20” lichtmetalen velgen in het glanzend zwart.

Motorisch noteren we geen verschillen. De vierwielaangedreven Toyota Highlander is nog steeds voorzien van de 2.5-liter Hybrid benzinemotor (248 pk – 149 g/km CO2). In Oost-Europa hebben ze meer keuze want daar wordt de bestaande 3.5-liter V6 ingewisseld voor een 2.4-liter turbobenzine viercilinder (269 pk).

De vernieuwde Highlander is nu te bestellen, reken daarvoor in België op ongeveer 68.000 euro. De eerste leveringen worden tegen eind 2022 verwacht.