Video: CarWOW test de nieuwe Toyota Yaris Cross (2022)Hoe vergaat het de stoere Toyota Yaris Cross met zijn verhoogde koetswerk, extra binnenruimte en zuinige/capabele aandrijflijn?

De vierde generatie Toyota Yaris zag het daglicht in 2020. Naar goede gewoonte opnieuw met een doordachte bouwkwaliteit en zuinige hybride aandrijflijn maar eveneens een karaktervol design en aangenaam weggedrag. Tot groot jolijt van de echte sportievelingen kwam Toyota zelfs met die fabelachtige Yaris GR! Iets toegankelijker is de Yaris Cross nieuwkomer die mikt op het populaire crossoversegment.

De Yaris Cross is een pak langer (+24 cm) en iets breder (+2 cm) dan een reguliere Yaris wat goed nieuws is voor de binnenruimte. In de koffer past er – afhankelijk van de gekozen motorisatie – 320 à 397 liter bagage. Ja inderdaad, de verhoogde Japanner kan je ook met intelligente vierwielaandrijving krijgen! Dan prijkt er een extra elektromotor op de achteras wat moet helpen om avontuur light te overwinnen. Of dat echter volstaat om een 2008, Bayon, T-Cross, Juke of Puma te doen vergeten zal de toekomst uitwijzen…

Terwijl de lokale Toyota verdeler slechts 18.580 euro vraagt voor een Yaris moet je voor de Yaris Cross minimaal 23.000 euro ophoesten. Of dat een verstandige beslissing is gaat Mat Watson van CarWOW hier voor ons even na. Wie aan de andere kant toch nood heeft aan (nog) méér ruimte kan misschien de Corolla Cross overwegen!