Officieel: Toyota Corolla Cross SUV (2022)Toyota lanceert nu ook in Europa de gloednieuwe Corolla Cross, de SUV versie van zijn wereldwijde bestseller!

Zopas werd het bestaande Toyota Corolla gamma nog opgefrist, voornamelijk met een sneller/moderner infotainmentsysteem en extra personalisatie. Nu laat de Japanse autoconstructeur weten dat de Corolla Cross naar onze regio komt. Bij zijn lancering in 2020 was hij nog exclusief voorbehouden voor de Aziatische markt.

De nieuwe Toyota Corolla Cross nestelt zich tussen de funky C-HR crossover en de stoere RAV4 SUV. Zowel qua formaat als binnenruimte en praktische bruikbaarheid. Tevens is dit het eerste model van Toyota met het zelfopladende hybride systeem van de vijfde generatie. Toyota spreekt van meer koppel, meer elektrisch vermogen, meer efficiëntie en meer rijplezier. Hoera!

Binnenin oogt het allemaal wat moderner dan momenteel het geval is. Dit met een 12,3” digitaal instrumentenpaneel en 10,5” infotainmentsysteem. Tevens maakt T-Mate zijn intrede waarmee het gekende Toyota Safety Sense veiligheidssysteem beter/slimmer samenwerkt met andere rijhulpsystemen.

De gekende 2.0-liter Hybrid benzinemotor is in de voorwielaangedreven variant goed voor 197 pk / 202 Nm. Daarmee zit je in 8,1 seconden aan 100 km/u. De topsnelheid werd niet gespecificeerd. Daarnaast is er ook een AWD variant met een extra elektromotor op de achteras voor extra grip/stabiliteit. Vreemd genoeg zonder verbeterde prestaties.

De eerste leveringen zijn pas voorzien voor het najaar van 2022, snel naar de lokale Toyota verdeler rennen is dus nergens voor nodig. Belgische prijzen volgen later.