Officieel: Toyota Corolla update MY23 (2022)Toyota schenkt de Corolla hatchback en Corolla Touring Sports een groter infotainmentsysteem en extra vermogen voor de hybride aandrijflijn.

Ja, de vernieuwde Toyota Corolla (MY23) komt met een gewijzigd radiatorrooster, LED koplampen en nieuwe velgen/kleuren. Maar van een échte facelift kunnen we niet spreken. Daarom hanteert de Japanse autobouwer (begrijpelijk) de term “midlife update”. Die is vanaf begin 2023 leverbaar en zal het ook zonder de Corolla Berline doen. Je moet dus kiezen tussen de Corolla hatchback of praktischere Corolla Touring Sports. Al is er natuurlijk ook nog die stoere Corolla Cross SUV.

Binnenin valt snel het vernieuwde infotainmentsysteem op met naast nieuwe functionaliteit ook een groter touchscreen (10,5”). De digitale tellerpartij groeit op zijn beurt tot 12,3” en kan je naar hartenlust personaliseren. Onder de Toyota T-Mate noemer maken diverse veiligheids- en hulpfuncties zoals Blind Spot Monitor met Safe Exit Assist en Rear Seat Reminder System hun intrede.

Beide hybride aandrijflijnen worden ook krachtiger. De Corolla 1.8 Hybrid is nu 140 pk (ipv 122 pk) sterk terwijl de 2.0 Hybrid met 196 pk (ipv 184 pk) pronkt. Zowel de elektromotor als lithium-ion batterij werden krachtiger, kleiner en lichter. Naast een snellere 0-100 chrono heeft dat eveneens een positieve invloed op de CO2 uitstoot!

Speciaal voor de meerwaardezoekers werd de Corolla GR Sport uitvoering nog wat aangedikt, onder meer met 18” lichtmetalen velgen, aangepaste bumpers en sportiever zitmeubilair. Dit moet helpen het gemis van de Corolla GR hot hatch te kunnen plaatsen…

Momenteel vraagt de Belgische Toyota verdeler ministens 25.900 euro voor een Corolla. Prijzen van de vernieuwde uitvoering zijn nog niet beschikbaar.

Lees hier en hier onze rijtest met de Toyota Corolla!