Ford Bronco komt naar Europa!De Ford Bronco, de iconische Amerikaanse offroader, zal dan toch beschikbaar zijn in Europa! Hetzij in gelimiteerde vorm…

Omdat onze overzeese vrienden in Amerika véél belang hechten aan riante en vooral veelzijdige SUV’s verschilt het Ford gamma sterk met hetgeen ze in Europa aanbieden. Hier is de Ranger pick-up ongeveer het stoerste wat je kan krijgen. Zeker als sportieve Ranger Raptor! Maar eind 2023 komt daar verandering in want de Ford Bronco zal hier dan zijn opwachting maken! Dit in tegenstelling tot eerdere berichten en enkel in de vierdeurs variant.

De Ford Bronco mag er op foto dan wel uitzien als een schattige Jimny, eigenlijk is het een directe concurrent van de Land Rover Defender en vooral de Jeep Wrangler. Geen SUV (of crossover) dus maar een échte offroader. Steevast vierwielaangedreven en extreem terreinvaardig. Dit dankzij zowel aangepaste hardware, handig hulpmiddelen/ondersteuning en een verhoogde koetswerkvorm. Diep water (85 cm) of riante hellingen (37°) mogen zo geen enkel probleem vormen. Waar je dergelijke omstandigheden kan terugvinden in Vlaanderen om het volledige Bronco potentieel te ontdekken is een andere vraag!

Behalve avontuurlijk is de nieuwe Bronco ook behoorlijk modern. Dit met een digitale tellerpartij, hedendaagse SYNC4 infotainmentsysteem en handige rijhulp/veiligheidssystemen.

Welke Bronco motorisaties Ford hier zal aanbieden is momenteel niet duidelijk. In Amerika is zowel een 2.3-liter EcoBoost (305 pk) als 2.7-liter V6 (315 pk) beschikbaar met de 10-traps automaat. Of een handgeschakelde zesbak voor de échte helden.

Meer informatie volgt ongetwijfeld in de komende maanden. Reken op zeker 50.000 euro!