Officieel: Ford Ranger Raptor pickup 288 pk (2022)Als alternatief voor de nog stoerdere F150 krijgen we in Europa opnieuw een Ford Ranger Raptor, nu (ook) met 3.0-liter V6 benzine!

Speciaal voor de veeleisende avonturier heeft Ford een gloednieuwe Ranger pick-up in de aanbieding. Opnieuw volgt daarvan een straffere Ranger Raptor uitvoering die zich met een nog groter gebruiksgemak extreme omstandigheden kan doorkomen. Denk aan woestijnen, rotsen, sneeuw, …

Dit mét sportuitlaat, 17″ lichtmetalen velgen, aangepaste bumpers, extreme dempers, verstevigde bodemplaat en zelfs een sperdifferentieel achteraan. Voor de specialisten desgewenst voorzien van offroadrubber. Binnenin moet de stoere pick-up het nodige comfort en gebruiksgemak bieden, ondermeer met hedendaagse connectiviteit, rijhulp, veiligheid en gadgets! Zelf is Ford bijzonder fier op de nieuwe (sport)zetels!

In tegenstelling tot zijn voorganger plant Ford nu ook een benzinemotor voor de Ranger Raptor met een slagvolume van drie liter. De zescilinder is goed voor 288 pk / 491 Nm, naar goede gewoonte in combinatie met vierwielaandrijving en de 10-traps automaat. Dezelfde aandrijflijn prijkt ook in de blitse Bronco Raptor … die hier jammer genoeg niet te verkrijgen is.

Prijzen werden nog niet vrijgegeven maar wél benadrukt Ford dat er opnieuw een 2.0-liter EcoBlue viercilinder turbodiesel zal volgen. Dit wel ten vroegste tegen 2023.

Lees hier onze rijtest met de huidige Ford Ranger Raptor 2.0 EcoBlue!