Officieel: Ford Ranger pick-up P703 (2021)Ford heeft – naar eigen zeggen – de slimste, veelzijdigste, aantrekkelijkste en meest capabele Ranger pick-up ooit ontwikkeld. We zijn benieuwd!

De Ford Ranger is de onbetwiste marktleider met bijna 40% marktaandeel in het Europese pick-up segment. Dat legt de lat bijzonder hoog voor de tweede generatie (codenaam P703) die zojuist voorgesteld werd. Naast de logische verbeteringen luisterde Ford ook wereldwijd naar feedback van klanten om zo nog een beter product te verkrijgen.

De ontwikkeling van de gloednieuwe Ford Ranger werd toegewezen aan het Australische ontwikkelingsteam. De uitdagende omstandigheden in Down Under moeten garant staan voor een wereldwijd succes!

Designmatig werd er duidelijk gekeken naar de grotere F150 die hier (officieel) niet te verkrijgen valt. Naast de opmerkelijk hoekige vormgeving en extra personalisatie maken ook nieuwe lichtblokken hun opwachting. Optioneel prijken er zelfs Matrix LED exemplaren!

Binnenin is er meer ruimte voorhanden in combinatie met moderne technologie. Denk aan een digitaal dashboard, 10,1” of 12” SYNC infotainmentsysteem en hedendaagse rijhulp. Naast de nodige ondersteuning voor het betere offroadwerk heeft Ford ook de nodige tijd/energie gestoken in een functionelere inborst en aangenamer rijgedrag. Dit voor de professionele gebruikers en de avontuurlijke lifestyle consument.

Zonde specifieke prestatiecijfers te vermelden spreekt Ford van een tweeliter diesel met één turbo of twee turbo’s met daarboven een gloednieuwe V6 turbodiesel als topmodel.

Snel je interesse doorgeven aan de lokale Ford verdeler is nergens voor nodig, de Europese lancering is pas voorzien voor eind 2022. En de eerste leveringen moet je niet voor begin 2023 verwachten!

httpvh://www.youtube.com/watch?v=8YUIcZpArg