Preview: Ford Ranger pickup (2022)Ford maakt zich klaar voor de (nakende) presentatie van de nieuwe Ranger pick-up die zich perfect leent voor werk, het gezin én plezier.

Met een flitsende videomontage laat Ford weten dat ze niets aan het toeval laten bij de ontwikkeling van de nieuwe Ranger pick-up. Die zal opnieuw het beste van zichzelf kunnen geven op zand, modder, steen en zelfs sneeuw. De volledige onthulling is voorzien voor later dit jaar. Ergens in 2022 moet de nieuwe pick-up vervolgens bij de Ford verdeler staan. In België is die momenteel de (onbetwiste) marktleider in dit veeleisende segment.

Naast behoorlijk avontuurlijk/capabel wil de nieuwe Ranger pick-up ook functioneel, comfortabel en behoorlijk geconnecteerd zijn. Aldus de Amerikaanse autobouwer werd het geheel ontworpen “met de klant als middenpunt”.

Verdere (technische) details werden niet vrijgegeven, het is voornamelijk uitkijken of Ford de Ranger (deels) zal elektrificeren. Van de nog grotere/stoerdere F-150 is er intussen – in Amerika – een zuiver elektrische F-150 Lighting variant.

Behalve een nieuwe Ford pick-up is het nadien ook uitkijken naar een nieuwe Volkswagen Amarok, beide autoconstructeurs gingen hiervoor een innige samenwerking aan.

Lees hier onze rijtest met de Ford Ranger Raptor 2.0 EcoBlue!