Officieel: zuiver elektrische Ford F-150 Lightning pick-up (2021)Groot nieuws vanuit Amerika, Ford elektrificeert haar extreem succesvolle F-150 pick-up en doopt hem F-150 Lightning.

Zelfs in Amerika zien ze stilaan het nut in van zuiver elektrische modellen. En als Ford haar bestverkopende model voorziet van een zuiver elektrische aandrijflijn lijkt de switch ingezet. Al had Hummer ook al een EV variant voorgesteld.

De Ford F-150 Lightning is zowaar 563 pk / 1.050 Nm sterk dankzij twee krachtige elektromotoren, standaard is er vierwielaandrijving voorhanden. Afhankelijk van de gekozen lithium-ionbatterij krijg je 370 km of 480 km rijbereik. Met het Pro Power Onboard systeem kan de F-150 EV stroom teruggeven.

De vormgeving is nog steeds zeer herkenbaar maar de Amerikaanse autobouwer voorzag voldoende visuele herkenningspunten zoals de doorlopende LED lichtstromen vooraan. Al is de megafrunk onder de “motorkap” ongetwijfeld de grootste blikvanger, daar past er maar liefst 400 liter bagage. Achterin past er nogmaals 900 kg en de F-150 Lightning kan tot 3.500 kg slepen.

Begin 2022 wordt de productie opgestart in de River Rouge fabriek (nabij Detroit), prijzen zouden in de lijn liggen van het huidige F-150 aanbod. Toekomstige updates volgen over-the-air. De kans is zéér klein dat hij de Europese oversteek zal maken, wij moeten het doen met de zuiver elektrische Mustang Mach-E en E-Transit.