Officieel: GMC Hummer EV (2020)

Officieel: GMC Hummer EV (2020)De stoere Hummer is terug, hetzij in zuiver elektrische vorm met 1.000 pk!

Ongeveer tien jaar geleden werd de laatste Hummer gebouwd, een badass afgeleide van de militaire Humvee (High Mobility Multipurpose Wheeled Vehicle). Autobouwer General Motors kocht de rechten over en zal een zuiver elektrisch Hummer submerk oprichten onder het GMC merk.

In het verleden was er een Hummer H1, H2 en H3 in diverse koetswerkvormen, ook van de nieuwe Hummer EV staan er diverse uitvoeringen op de planning. Daarbij zal het verschil hem vooral zitten in de batterijcapaciteit en hoeveelheid elektromotoren.

Begin 2021 moet de Hummer EV Edition 1 werkelijkheid worden met een Amerikaanse vanafprijs van ongeveer 113.000 dollar, diverse koperkleurige accenten, hoogwaardig audiosysteem, luchtvering en blitse 18” velgen met stevig offroad rubber. Deze versie krijgt 1.000 pk / 15.592 Nm (!) mee dankzij drie potente elektromotoren en doet 3 seconden over de 0-100 sprint, iets rustiger zou je een autonomie van 550 km moeten halen. Snelladen kan tot 350 kW.

De Hummer EV3x kost minder (100.000 euro) en heeft slechts 800 pk / 480 km rijbereik terwijl er nadien ook nog EV2x (twee elektromotoren, 625 pk, 480 km) en EV2 (twee elektromotoren, 625 pk, 400 km) instapversies op de planning staan.

Aan de buitenkant lijkt de nieuwe GMC Hummer EV nog steeds bijzonder robuust, indrukwekkend en vooral gigantisch, binnenin trekken de Amerikanen volmondig de kaart van de digitalisering. Zo is er een 12,3” digitale tellerpartij en een 13,4” infotainmentsysteem voorhanden die beroep kunnen doen op 18 camera’s om zo een goede zichtbaarheid rondom te creëren. Met de Super Cruise zou je autonoom moeten kunnen rijden op de snelweg.

De kans dat de GMC Hummer EV op termijn ook de Europese oversteek zal maken is vrij klein. In Amerika kan je voor 100 dollar een exemplaar reserveren.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...