Preview: Volkswagen Amarok (2021)

Preview: Volkswagen Amarok (2021)Volkswagen werkt – samen met specialist Ford – aan een nieuwe generatie Amarok pick-up!

De huidige generatie Volkswagen Amarok gaat al mee sinds 2010 met diverse opfrisbeurten en ondermeer nieuwe techniek, looks en – niet onbelangrijk – motoren. Al is de stoere pick-up een wereldproduct en niet in alle landen/regio’s zijn ze even streng als Europa. Toch is Volkswagen van plan om een tweede generatie Amarok te bouwen tegen 2021 en daarvoor beroepen ze zich op de kennis en kunde van Ford. Met een eerste schets maken ze de (vele) fans alvast enthousiast … al zal de productievorm wel net wat minder blits/stoer zijn vermoedelijk.

Met de Amerikaanse autobouwer hebben ze namelijk een doorgedreven samenwerkingsakkoord (zelf noemen ze het een “Strategische Alliantie”), ondermeer voor het MEB platform voor zuiver elektrische wagen dat in de ID.3 zit. Een soortgelijke elektrische Focus zal dus ooit het daglicht zicht!

Ook op vlak van bedrijfsvoertuigen willen ze kennis/ervaring/platformen delen en dan is het niet onlogisch dat de nieuwe Amarok een beetje Ranger in zich heeft. Op visueel vlak mag je er vanuit gaan dat de Duitse eigenheid behouden blijft maar onderhuids zullen de nodige onderdelen gedeeld worden tussen beide avonturiers.

Volkswagen zal Ford in ruil helpen met het ontwikkeling van een “city van” (lees: VW Caddy met een Ford logo) .. al hopen we vooral dat ook de knotsgekke Ford Ranger Raptor op termijn zal bijdragen aan een extreme Amarok GTI uitvoering!

Lees hier onze rijtest met de Volkswagen Amarok 3.0 V6 TDI!
Lees hier onze rijtest met de Ford Ranger!
Lees hier onze rijtest met de Ford Ranger Raptor!

Preview: Volkswagen Amarok (2021)

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...