Teaser: Lexus RX SUV (2022)Lexus heeft een nieuwe generatie RX SUV klaar en laat alvast een glimp zien.

Terwijl het voor Lexus in Europa voornamelijk omtrent de UX en NX SUV’s draait hebben de Japanners ook nog steeds de grotere (en luxueuzere) RX in de aanbieding. In België enkel als RX450h terwijl er elders ook nog een verlengde RX L koetswerkvorm te verkrijgen was. De vierde generatie werd voorgesteld in 2015 en kreeg in 2019 een kleine opfrisbeurt mee. Dat maakt de tijd rijp voor een nieuwe generatie!

Die nieuwe generatie staat klaar in de coulissen. De volledige onthulling is voorzien voor woensdag 1 juni maar Lexus geeft nu alvast een vage teaserbeeld vrij. Aldus de luxueuze Japanners zal de nieuwe generatie “nog meer raffinement en comfort bieden” in combinatie met een compleet nieuw design.

Een zuiver elektrische RX uitvoering staat vermoedelijk niet op de planning, daar hebben ze de gloednieuwe RZ450e voor. Wel verwachten we een opgewaardeerd interieur en hedendaagse rijhulp, veiligheid en connectiviteit. Opnieuw in combinatie met een zuinige RX450e hybridemotor naar alle waarschijnlijkheid!

Meer nieuws volgt op 1/06! Je early adopter interesse voor de vijfde generatie RX kan je duidelijk maken bij de lokale Lexus verdeler. Voor een Belgische vanafprijs is het duidelijk nog te vroeg.