Officieel: Lexus UX UX250h facelift MY22 (2022)De stoere Lexus UX250h crossover krijgt extra technologie, uitrusting en een aangepast rijgedrag mee.

Na het pensioen van de CT stadswagen werd de blitse UX crossover eind 2018 tot Lexus instapper gepromoveerd. Te verkrijgen met een klassieke hybride (UX250h) of zuiver elektrische aandrijflijn (UX300e). Die eerste profiteert nu van een deugddoende update, vermoedelijk volgt de andere later.

De opgewaardeerde Lexus UX250h kan pronken met een nieuw multimediasysteem (8” of 12”) en een snellere respons, een intuïtievere bediening en meer functionaliteit. Ondermeer de Hey Lexus spraakassistent en de draadloze Apple CarPlay / Android Auto ondersteuning. Hiermee nemen we ook afscheid (YES!) van de achterhaalde trackpad bediening.

Het scherpe lijnenspel bleef onaangeroerd. Wel introduceert Lexus nu de UX250h F Sport Design uitvoering. Zoals de naam doet vermoeden oogt het behoorlijk blits, ondermeer met 18” lichtmetalen velgen, zwarte wielkastranden en chroom accenten. Ook het stuurgevoel werd iets scherper afgesteld. In de kleurboek staat er een extra Sonic Platium (exterieur) en Hazel (interieur) tint.

Het Lexus Safety System+ in de UX omvat nu Pre-Collision System mét Intersection Turning Assist en Emergency Steering Assist. De adaptieve cruise control (Dynamic Radar Cruise Control genoemd) kan dankzij de Curve Speed Reduction dan weer de snelheid aanpassingen op basis van de bocht. Met zowel een stijvere achterdeurversteviging als carrosserie (dankjewel extra laspunten!) moet het rijgedrag iets beter dan voordien zijn.

De Lexus UX250e aandrijflijn bleef eveneens ongewijzigd. De basis is een 2.0-liter viercilinder benzinemotor die de nodige elektro ondersteuning krijgt. Goed voor behoorlijk zuinige prestaties en toch 184 pk. Desgewenst met de elektronische E-Four vierwielaandrijving.

In de zomer van 2022 zal Lexus de opgefriste UX250e commercialiseren. Exacte prijzen werden nog niet vrijgegeven, vermoedelijk liggen deze in de buurt van de actuele Belgische vanafprijs (41.090 euro).