Officieel: Lexus UX300e (2019)

Officieel: Lexus UX300e EV (2019)De allereerste zuiver elektrische Lexus is een feit!

Met de LF-30 Electrified Concept keken de luxueuze Japanners nog naar de elektrische toekomst van 2030, op de Guangzhou International Automobile Exhibition (het Chinese Autosalon zeg maar) is het productiemodel van de eerste zuiver elektrische Lexus voorgesteld.

De UX300e gaat verder op de UX crossover koetswerkbouw, het grote verschil zit hem in de nieuwe (aerodynamisch geoptimaliseerde) velgen, 20 mm lagere ophanging en specifieke laadpoort achteraan. Binnenin oogt alles ook herkenbaar, in de boordcomputer/infotainmentsysteem kan je net zoals bij de UX250h de energiestroom goed volgen.

De elektromotor zit op de vooras en is 204 pk / 300 Nm sterk en dankzij een 54.3 kWh lithium-ion batterij haal je in optimale omstandigheden een rijbereik van 400 km … volgens de oude NEDC standaard. Op finale WLTP waarden is het nog even wachten, vermoedelijk zullen deze rond de 300 à 315 km schommelen wat voldoende moet zijn voor dagdagelijks gebruik. Laden kan in minder dan een uur aan een 50 kW snellader, met een regulier 230V stopcontact moet je zeven uur voorzien.

De Lexus UX300e staat op het gekende GA-C platform maar kreeg aangepaste dempers om met het riante gewicht (1.900 kg) overweg te kunnen. Om zwakke weggebruikers te beschermen genereert de Active Sound Control een auditief signaal.

De UX pakt de primeur van Lexus eerste EV, andere modellen zullen spoedig volgen net zoals een PHEV (plug-in hybride)! In navolging van de technisch gerelateerde RAV4 Plug-in Hybrid lijkt een NX Plug-in Hybrid een logische kanshebber.

Lexus plant een Europese marktlancering van de UX300e tegen midden 2020, prijzen volgen later.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...