Officieel: Lexus RX 2015 [RX450h]

Officieel: Lexus RX 2015 [RX450h]Na drie succesvolle generaties presenteert Lexus vandaag de nieuwe RX op het Autosalon van New York!

De Lexus RX is de grootste wagen binnen het premium gamma van de Japanners die nog steeds onder de vlag van Toyota varen. In de voorbije 25 jaar wist Lexus meer dan 2 miljoen RX’en aan de man te brengen, met deze volledig nieuwe wagen moet dat succes nog wat verlengd worden. Deze stoere SUV heeft ook een kleine Belgische kant, de laatste weken werden er steevast RX prototypes opgemerkt in Brussel en op de E40/E17. Gezien het grote research & development centrum in Zaventem is dat niet zo bijzonder, toch vermoeden we dat onze slechte wegen een prima graadmeter zijn om het comfortniveau wat te finetunen.

Qua uitstraling slaat de nieuwe Lexus RX een evolutionaire weg in, we kunnen het nog het best omschrijven als een aangescherpte kruising tussen de oude RX en de nieuwe NX. Dankzij deze gloednieuwe compacte SUV kan de RX ook wat groeien, iets wat we voornamelijk binnenin zouden moeten zien. Dankzij het F-Sport uitrustingspakket ziet de RX er behoorlijk agressief uit, gelukkig kan je ook opteren voor een meer rustige uitvoering.

Het interieur werd stevig opgewaardeerd met premium materialen in diverse kleuren (aluminium, hout, leder, …) en een groot (12.3 inch) scherm voor allerhande informatie, entertainment en navigatie. De (verwarmbare!) achterste inzittenden kunnen optioneel ook verwend worden met schermen, al meten deze slechts 11.6 inch.. Dankzij een elektrisch panoramisch dak heb je voldoende licht binnenin, met de elektrische neerklapbare achterbank (60:40) verander je deze Lexus RX in 1-2-3 van een taxi naar een bestelwagen!

Op vlak van motoren blijft Lexus het doen met een RX300 en RX450h, zoals het er nu naar uitziet blijven we het in Europa enkel doen met de hybride uitvoering. Deze combineert een 3.5-liter V6 met een elektromotor, goed voor 300 pk! Voor de transmissie blijft Lexus rekenen op de achttraps automaat die zich voornamelijk focust op comfort, in SPORT modus gaat alles wat vlotter. Naast enkele nieuwe veiligheidssystemen is Lexus ook behoorlijk fier op hun adaptieve instelbare ophanging, een nieuwe roadtrip naar Monaco zou dus geen probleem mogen vormen!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...