Mercedes-AMG GT Black Series is de nieuwe Formule 1 Safety Car (2022)De Formule 1 Safety Car is opnieuw rood maar Mercedes kiest nu de hardcore AMG GT Black Series met maar liefst 730 pk!

Ook in het opkomende 2022 seizoen van de Formule 1 zal Mercedes wederom de Safety Car en Medical Car leveren. Een taak die ze alreeds 25 jaar op zich nemen, sinds vorig jaar wel in beurtrol met Aston Martin. In “hun” raceweekends komt de Britse autobouwer met de Vantage F1 en DBX de baan op bij eventuele problemen.

De nieuwe Formule 1 Safety Car is niemand minder dan de Mercedes-AMG GT Black Series geworden. Een straatlegale wagen die héél veel technologie en onderdelen meekreeg van de AMG GT3 racewagen. Op de Nürburgring pakte deze snelle Duitser alvast het prestigieuze ronde record. Ondanks de aanwezigheid van 730 pk (uit een 4.0-liter V8) is deze AMG GT Black Series Safety Car significant trager dan de F1 bolides.

Naast de opzichtige bestickering is het behoorlijk uniek dat er geen LED lichtbak werd geïnstalleerd. Maar niet getreurd, de signalisatie werd mooi integreert in de voorruit en riante spoiler. Bernd Mayländer heeft hierbij dus een nieuwe dienstwagen, voorzien had hij een AMG GT R ter beschikking.

Ook AMG GT als nieuwe F1 Medical Car

Naast een nieuwe Safety Car heeft Mercedes ook de Medical Car van Alan van der Merwe en Dr. Ian Roberts vervangen. De C63 S Break is op pensioen, nu krijgen ze een AMG GT S 4-Door Coupé onder hun bips. Dankzij een 4.0-liter V8 met 639 pk zitten ze hiermee in 3,2 seconden aan 100 km/u en bereiken ze maximaal 315 km/u.

De kleine aanpassingen (met extra communicatiemiddelen) zijn exclusief voorbehouden voor de F1 Safety Car en F1 Medical Car. De AMG GT Black Series is sowieso al uitverkocht, voor een AMG GT 4-Door Coupé kan je wel nog terecht bij de lokale Das Haus verdeler!

Lees hier onze rijtest met de Mercedes AMG GT en AMG GT S 4-Door Coupé!