Aston Martin levert (ook) de F1 Safety Car (2021)Vreemd genoeg leveren zowel Mercedes-AMG als Aston Martin de Safety Car (en Medical Car) voor het nieuwe F1 seizoen.

Aston Martin maakt in het aankomende F1 seizoen haar opwachting als titelsponsor. Het Racing Point / Force India team werd opgekocht door Lawrence Stroll. En die is nu ook mede(hoofd)aandeelhouder bij Aston Martin. Logischerwijs vinden ze elkaar op het circuit, niemand minder dan (ouderdomsdeken) Sebastian Vettel neemt plaats naast Lance Stroll. Inderdaad, dat is de zoon van… Uiteraard worden de innige banden tussen de Britse sportwagenbouwer en het Red Bull F1 team nu doorgeknipt.

Maar niet getreurd want Aston Martin heeft het voor elkaar gekregen om ook de Safety Car (racesteward) en Medical Car (dokter) bolides te mogen leveren. Dit in de vorm van een aangepaste Vantage en de DBX, beiden uiteraard voorzien van de British Racing Green lakkleur. De Vantage werd wat krachtiger (535 pk ipv 510 pk) en voorzien van de nodige LED lichtbalken, binnenin prijken er nu twee FIA kuipzetels en de nodige telecommunicatie. De Medical Car hopen we zo weinig mogelijk te zien, de Aston Martin Vantage F1 Safety Car zal anderzijds toch een prominente rol krijgen in de aangewezen raceweekends.

De Aston Martin’s van de racebegeleiding zullen in beurtrol met Mercedes ten tonele verschijnen. Die blijft trouw aan de AMG GT R, hetzij in een rode kleurstelling.