Mercedes-AMG GT R is de F1 Safety Car (2018)

Mercedes-AMG GT R is de F1 Safety Car (2018)In navolging van de AMG GT S mag nu de Mercedes-AMG GT R aandraven in de Formule 1 bij eventuele problemen.

Sinds ’96 levert Mercedes steeds gepast vervoer voor Bernd Mayländer, de officiële F1 Safety Car piloot en crew. De vorige 3 seizoenen werd er gebruikt gemaakt van de AMG GT S, met de introductie van de AMG GT R topversie was de keuze ongetwijfeld snel gemaakt.

De Mercedes-AMG GT R is nog steeds voorzien van de gekende 4.0-liter V8 met 585 pk en 700 Nm, goed voor een topsnelheid van 318 km/u en een 0-100 sprint in 3,6 seconden. Met een supersnel deelnemersveld zoals bij de F1 het geval is zal dat geen overdreven luxe zijn. Ingrijpende wijzigingen werden er bovendien niet doorgevoerd aan de AMG GT R Safety Car op de lichtbak bovenaan (inclusief extra luchthapper) en extra elektronica en communicatie binnenin.

Naast de AMG GT R voorziet Mercedes-AMG met de C63 S Break ook de 510 pk sterke F1 Medical Car. Wanneer het nodig blijkt schiet deze praktische Duitser de baan op om ter plekke eerste hulp te voorzien.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...