Preview: Ferrari 812 Competizione (2021)De straffere Ferrari 812 Competizione moet met 830 pk een waardige opvolger zijn voor de 599 GTO en F12 TDF!

De lancering van een nieuw model is altijd al reden tot (extra groot) feest bij Ferrari, zeker omdat je weet dat ze tegen het einde van diens carrière met een nog straffere uitvoering zullen komen. Dat was het geval met de 599 Fiorano (599 GTO), F12 Berlinetta (F12 TDF) en dus ook de huidige 812 Superfast.

Intern werd de VS benaming (Version Speciale) gebruikt maar vermoedelijk zal er uiteindelijk 812 Competizione achterop prijken. Dit in een zéér gelimiteerde productie (minder dan 1.000 exemplaren) en direct in twee koetswerkvormen (coupé en cabrio). De kans dat je gewoon de lokale Ferrari verdeler kan binnenstappen en eentje kopen is dus behoorlijk klein, zeker gezien het hondstrouwe, loyale en vooral kapitaalkrachtige Ferrari cliënteel.

Begin mei komt de Italiaanse sportwagenbouwer met alle informatie en meer beeldmateriaal van de 812 Competizione. Intussen geven ze wel al mee dat de 6.5-liter V12 een indrukwekkend vermogen van 830 pk zal leveren! Op de achteras! Dankzij het veelvoudig gebruik van koolstofvezel moet het gewicht ook beperkt worden.