Preview: Land Rover Defender 130 XL (2022)Na enkele motorische updates denkt Land Rover ook nu ook een (nog) grotere Defender 130 koetswerkvorm, desgewenst met zeven zitplaatsen.

In de voorbije maanden kreeg de nieuwe Land Rover Defender een hoop zes-in-lijn diesels, de fiscaal aantrekkelijke P400e plug-in hybride en de potente V8 benzinemotor, die laatste zowaar met 525 pk! Naast de 90 (“korte”), 110 (“lange”) en de Hard Top koetswerkvorm zou Land Rover nu overwegen om extra varianten te produceren. Een nog langere Defender 130 zou onderweg zijn en een Defender pick-up maakt “veel” kans aldus ingewijden. Een eerste tastbare toevoeging zou tegen midden 2022 werkelijkheid moeten zijn, voor prijzen is het uiteraard nog te vroeg.

Zo’n Land Rover Defender 130 biedt met maximaal zeven zitplaatsen (en véél meer binnenruimte) uiteraard een hoop extra gebruiksgemak. Als we terugkijken naar het (verre) verleden zien we dat de Britse SUV specialist alreeds zo’n Defender 130 in de aanbieding had. De numerieke waarde verwijst overigens naar de lengte in inches.

Of de Defender 130 XL enige commerciële kans maakt in het CO2-strikte Europa is niet duidelijk, in Amerika, China, Rusland en het Midden-Oosten zal er er sowieso enige interesse zijn voor deze avonturier. Daarnaast hopen ze in deze specifieke markten dat er ook nog een échte G63 AMG concurrent komt, de Defender SVX is daarvan een goed voorbeeld. (Impressie via Kolesa.ru)

Preview: Land Rover Defender 130 XL (2022)