Alfa Romeo brengt hulde aan vrouwelijke racepiloten Christine Beckers (2021)Op Internationale Vrouwendag eert Alfa Romeo zijn vrouwelijke racepiloten waaronder onze getalenteerde landgenote Christine Beckers!

De auto(sport)wereld mag dan nog een onbetwistbare mannenclub zijn, uiteraard zijn er ook een hoop getalenteerde vrouwelijke piloten voorhanden. Alfa Romeo brengt, naar aanleiding van de Internationale Vrouwendag, een mooi eerbetoon aan de vrouwen die zich wisten te onderscheiden in de 110+ jarige geschiedenis van het merk. De knappe Tatiana Calderon is vandaag de dag misschien wel de bekendste, na eerdere lokale successen schopte ze het tot testpiloot/ontwikkelingscoureur voor het Formule 1 team van Alfa Romeo!

Ook met Tamara Vidali, Maria Grazia Lombardi en Anna Cambiaghi achter het stuur behaalde Alfa Romeo de nodige sportieve overwinningen/titels. Toch gaat onze aandacht het meeste naar de Belgische Christine Beckers die in de jaren ’60 uitstekende resultaten behaalde met de toenmalige Giulia Sprint GTA! Behalve de nodige races/kampioenschappen in eigen land (oa Condroz, Tre Ponti en Herbeumont) kon ze haar stempel drukken in Zuid-Afrikaanse evenementen. Ook Parijs-Dakar (3x!) staat mooi op Beckers’ palmares te blinken.

Desondanks haar gezegende leeftijd (geboren in ’43) is Christine nog steeds gepassioneerd door mooie mechaniek en rijdt ze nog graag met auto’s op internationale evenementen!