Officieel: Alfa Romeo maakt comeback in de Formule 1!

Officieel: Alfa Romeo maakt comeback in de Formule 1!Na een afwezigheid van 30 jaar keert Alfa Romeo terug naar de Formule 1 met de overname van het Sauber F1 Team.

Na jaren van geruchten is de kogel nu officieel door de kerk, vanaf 2018 zal er terug een Alfa Romeo op de startgrid van de Formule 1 staan. Het Italiaanse merk uit Turijn/Milaan zal zijn sportieve naam verbinden aan het Zwitserse F1-team van Sauber, de meerjarige – technische en commerciële – samenwerking krijgt de ondersteuning van Ferrari die ook de motoren zal leveren.

Dertig jaar geleden verdwenen de wit/rode bolides uit de F1 na jarenlang meegestreden te hebben om de prijzen met ondermeer de legendarische Juan Manuel Fangio achter het stuur. Enzo Ferrari was zelfs ooit persoonlijk verantwoordelijk voor de raceteams van Alfa Romeo.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...