IONIQ wordt Hyundai’s zuiver elektrisch submerk (2020)

IONIQ wordt Hyundai’s zuiver elektrisch submerk (2020)Vergeet de Hyundai IONIQ (Plug-In) Hybrid, in de nabije toekomst zal IONIQ onder eigen naar diverse zuiver elektrische wagens aanbieden.

In navolging van Mercedes (EQ), Volvo (Polestar) en Volkswagen (ID) komt Hyundai nu ook met een zuiver elektrisch submerk dat als IONIQ door het leven zal gaan. Tot voor kort was dat een modelnaam in de Hyundai catalogus met een klassieke Hybrid, een Plug-in Hybrid en 100% elektrische Electric. IONIQ zal de draad oppikken met een “5” terwijl er al goed stof (en conceptmodellen) zijn voor een IONIQ 6 en IONIQ 7, daarbij staan de even nummers voor SUV’s en de oneven nummers voor berlines.

IONIQ zal – net zoals Hyundai en Kia – gebruik maken van het doordachte Electric Global Modular Platform (E-GMP) waarbij de actieradius boven de 450 km zal uitkomen dankzij een riante batterijpack. Snelladen moet ook tot de mogelijkheden behoren aldus de ambitieuze Koreanen (met sterke Europese insteek), zo zou je in 20 minuten tot 80% batterijcapaciteit kunnen verzamelen!

Als wereldspeler kan Hyundai de IONIQ lat behoorlijk hoog leggen, zo willen ze tegen 2025 de wereldleider zijn inzake (B)EV’s én jaarlijks 500.000+ elektrische wagens verkopen!

Begin 2021 moet alles duidelijk(er) worden met de lancering van de IONIQ 45, een compacte EV SUV.

Lees hier onze rijtest met de Hyundai IONIQ Hybrid!
Lees hier onze rijtest met de Hyundai IONIQ Plug-in Hybrid!
Lees hier onze rijtest met de Hyundai IONIQ Electric!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...