Officieel: Hyundai IONIQ Hybrid / IONIQ Plug-in facelift (2019)

Officieel: Hyundai IONIQ Hybrid / IONIQ Plug-in facelift (2019)De milieuvriendelijke Hyundai IONIQ ondergaat een deugddoende update met extra connectiviteit, veiligheid en personalisatie.

Het brede gamma van Hyundai omvat vandaag de dag enkele interessante modellen op milieuvriendelijk vlak zoals de zuiver elektrische Kona Electric en NEXO op waterstof, toch is de vooruitstrevende IONIQ hun paradepaardje. Die kan je zowel krijgen als Hybrid, Plug-in Hybrid en Electric, sinds de lancering in 2016 goed voor wereldwijd 60.000 verkochte exemplaren. De eerste twee uitvoeringen staan half 2019 in een (beperkt) vernieuwde vorm in de showroom, de IONIQ Electric komt later dit jaar aan de beurt (mét krachtigere batterij!).

De vernieuwde Hyundai IONIQ Hybrid en IONIQ Plug-in genieten van een visuele make-over al zie je dat eigenlijk enkel vooraan met de nieuwe voorzijde en smalle lichtblokken, overduidelijk geïnspireerd op de populaire Kona. In de personalisatiegids staan er vanaf heden drie nieuwe koetswerkkleuren (Fluidic Metal, Electric Shadow en Liquid Sand).

Binnenin groeit het intofainmentsysteem (standaard!), zowel qua functionaliteit (oa Android Auto, Apple CarPlay en de Hyundai LIVE Services), connectiviteit (Voice Controls, over-the-air updates) als formaat (10.25”). Het SmartSense veiligheidspakket maakt hier ook zijn intrede met ondermeer Emergency Call, vermoeidheidsdetectie, Lane Keeping Assist en noodremassistentie in geval van een nakende aanrijding.

Omtrent technische nieuwigheden blijft het bijzonder stil dus we mogen er vanuit dat de bestaande 1.6-liter benzinemotor en elektrosetup gewoon op post blijven. Dankzij de Adjustable Regenerative Braking kan je de automatische remkracht regelen/instellen waarmee je geniet van 1-pedal driving in optimale omstandigheden. Met de Green-zone Drive Mode is de nieuwe IONIQ zelf in staat om bepaalde milieuzones te detecteren en de elektromotor zijn ding te laten doen.

Lees hier onze rijtest met de Hyundai IONIQ Hybrid!
Lees hier onze rijtest met de Hyundai IONIQ Plug-in Hybrid!
Lees hier onze rijtest met de Hyundai IONIQ Electric!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...