Belgische prijs Hyundai Nexo (FCEV): vanaf 74.999 euro

Belgische prijs Hyundai Nexo (FCEV): vanaf 74.999 euroDe Hyundai Nexo is een volledig elektrische SUV op waterstof en wordt gecommercialiseerd aan 75.000 euro!

Met de ix35 Fuel Cell was Hyundai alreeds de eerste autoconstructeur om een waterstofwagen volledig te commercialiseren, nu zijn de Europese Koreanen klaar met het tweede hoofdstuk in dit FCEV (Fuel Cell Electric Vehicle) verhaal. De Nero combineert de populaire SUV koetswerkvorm met een bijzonder milieuvriendelijke (en hoogtechnologische) aandrijflijn zonder aan comfort of gebruiksgemak te moeten inboeten, zo haal je met een volle tank een riant rijbereik van 800 km.

Best ben je wel woonachtig rondom Zaventem want daar staat het enige waterstof tankstation momenteel, binnenkort volgt er normaliter ook één in Halle en Antwerpen. Het vullen van de tank neemt slechts 5 minuten in beslag.

De Hyundai Nexo is een volledig elektrische wagen met een elektromotor die 163 pk levert en altijd de voorwielen aandrijft. Dankzij een innovatieve brandstofcel wordt er waterstofgas via een chemisch proces omgezet in elektriciteit die de elektromotor voedt. Het enige wat de Nexo dus uitstoot is zuiver water dat je perfect zou kunnen opdrinken.

Hyundai België lanceert de nieuwe Nexo in slechts één uitvoering met direct alle toeters en bellen op het vlak van veiligheid, rijhulpmiddelen, connectiviteit en multimedia. Zo is de Nexo standaard voorzien van Full bi-LED verlichting, camera’s rondom, een camerafunctie tijdens het wisselen van rijstrook, automatische cruise control, remote parking functie (de Nexo parkeert autonoom middels de afstandsbediening, zowel horizontaal als verticaal) en een digitale boordcomputer!

De Hyundai Nexo is de jouwe vanaf 74.999 euro waarna de overheid nog een ecopremie van 2.000 euro voorziet, gezien het fiscaalvriendelijke karakter van de Nexo geniet je tevens van 120% aftrekbaarheid. Daarnaast is het gekende Hyundai garantiepakket van 5 jaar algemene waarborg (200.000 km) van de partij met 8 jaar op de batterij en 8 jaar wegbijstand.

Gezien het (momenteel) vrij beperkte netwerk van laadstations voorziet Hyundai een bijkomende mobiliteitsoplossing voor alle Nexo klanten. Die kunnen jaarlijks beroep doen op een klassieke wagen gedurende 20 dagen, dit tijdens de duurtijd van garantieperiode.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...