Officieel: Mercedes E-Klasse Berline + E-Klasse Break facelift (2020)

Officieel: Mercedes E-Klasse Berline + E-Klasse Break facelift (2020)Mercedes frist de succes E-Klasse op met meer technologie, veiligheid én een resem zuinige plug-in motorisaties!

Met maar liefst 14 miljoen verkochte exemplaren is de E-Klasse een van dé succesvolste modellen binnen het ruime Mercedes aanbod. Vier jaar na de lancering van de vijfde generatie (codenaam: W213) is de tijd rijp voor een facelift voor de E-Klasse Berline, E-Klasse Break en avontuurlijke E-Klasse All-Terrain afgeleide.

De opgefriste E-Klasse herkennen kan gemakkelijk aan de gloednieuwe grille (met véél chroom) die een pak frisser/moderner/jeugdiger oogt, de E-Klasse All-Terrain kiest dan weer voor een grille die beter bij de SUV’s aansluit. Standaard krijg je LED lichtblokken, optioneel komt daar slimme Matrix LED technologie bij. Achteraan werden de lichtblokken eveneens aangepast in smalle/langgerekte vorm. Uiteraard zijn er ook nieuwe koetswerkkleuren en velgen beschikbaar.

Binnenin de vernieuwde Mercedes E-Klasse zitten er steeds twee grote (10”) beeldschermen die naadloos overlopen in elkaar, via de optielijst kunnen dat 12” exemplaren worden. Het slimme MBUX infotainmentsysteem (inclusief Hey Mercedes spraakassistent) komt over van de A-Klasse net zoals hightech gadgets in de vorm van augmented reality navigatiehulp en de Energizing comfortprogramma’s. Het stuurwiel is volledig vernieuwd en bezaaid met allerhande functietoetsen.

Specifieke details inzake motorengamma wil (kan?) Mercedes nog niet vrijgeven, we verwachten de nodige vier- en zescilinders gaande van 160 pk tot 367 pk. Wel geven ze mee dat er maar liefst zeven (!) plug-in hybrides beschikbaar (diesel + benzine!) zijn en dat de E-Klasse eveneens een nieuwe 2.0-liter en 292 pk sterke benzinemotor inclusief mild hybrid techniek meekrijgt! De vernieuwde E53 AMG 4MATIC+ doet het met 435 pk / 520 Nm en een EQ Boost van 250 Nm!

Op vlak van rijhulp en veiligheid gaat de Mercedes E-Klasse er sterk op vooruit, al dan niet met een update van bestaande systemen. Denk aan de automatische cruise control mét filemodus, noodremassistentie, dodehoekverklikker, volautomatische parkeerhulp, 360° camera, …

De vernieuwde E-Klasse rolt binnenkort van de band in de productiefaciliteit van Sindelfingen waar ze ook de CLS en AMG GT 4-Door bouwen. Mercedes probeert tegen 2022 hier volledig CO2 neutraal te werken!

Ook de E-Klasse Coupé, E-Klasse Cabrio en E63 AMG modellen zullen binnenkort een soortgelijke make-over krijgen. Specifiek voor de Chinese markt (dé grootste afzetmarkt voor de E-Klasse) is er ook nog steeds een verlengde versie van de Berline.

Tegen de zomer moet de E-Klasse Berline en E-Klasse Break terug te vinden zijn bij de lokale Mercedes verdeler, prijzen volgen later met details omtrent het motorengamma.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...