Productie Mercedes E-Klasse van start!

Productie Mercedes E-Klasse van start!Op het Autosalon van Genève viert Mercedes de Europese lancering van de nieuwe E-Klasse, de productie ging zojuist van start!

Met bijna 13 miljoen geproduceerde E-Klasse’s is deze prestigieuze bolide van levensbelang voor Mercedes, de nieuwe generatie moet dat succesverhaal dus zeker en vast verder zien te zetten. Designmatig volgt hij het frisse en elegante styling (interieur + exterieur) van de C-Klasse en S-Klasse, qua technologie en rijhulpsystemen werden er kosten noch moeite gespaard om hem de beste van de klas te maken. In de Sindelfingen productiefaciliteit van Mercedes hebben de toegewijde werknemers dé belangrijkste stap gezet, namelijk de oplevering van de allereerste nieuwe E-Klasse. Ongetwijfeld volgen er nog een heleboel.

Nog voor de zomer moet de Mercedes E-Klasse zijn commerciële introductie krijgen in België, dit als E200 (benzine, 184 pk), E220d (gloednieuwe diesel, 195 pk) en E350d (V6 diesel, 258 pk) en steevast met de negentraps automaat. Later volgen er nog een resem andere motorvarianten, later ook de extra koetswerkuitvoeringen (Break, Coupé, Cabrio (?), …) met steeds een AMG versie als spreekwoordelijke kers op de taart.

In Sindelfingen bouwt Das Haus elk jaar ongeveer een kleine 400.000 wagens waaronder de S-Klasse’s, huidige generatie CLS-Klasse’s en het gepantserde Guard gamma, de productie van de nieuwe E-Klasse is dus in goede handen van bijna de 25.000 werknemers in de oudste Mercedes-Benz fabriek.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...