Preview: Mercedes E-Klasse facelift (2020)

Preview: Mercedes E-Klasse facelift (2020)Mercedes werpt een licht op de nakende opfrisbeurt voor de E-Klasse.

De huidige E-Klasse (codenaam: W213) gaat al mee sinds 2016 waardoor de tijd zich opdringt om de statige luxewagen te trakteren op een facelift. Met een toeristische Las Vegas fotoreeks geeft Das Haus alvast de eerste details mee, vermoedelijk pronkt de opgefriste E-Klasse op het Autosalon van Genève in maart. Tegen de zomer zullen ze bij de lokale verdelers staan.

Visuele verschillen aan de buitenzijde zitten nog goed verpakt maar we verwachten de klassieke elementen zoals strakke grille, betere verlichting en extra personalisatie. Binnenin draait het vooral om een nieuw stuurwiel én de introductie van het MBUX infotainmentsysteem. De E-Klasse was de eerste die kon/mocht uitpakken met de twee gigantische digitale displays maar het was de A-Klasse die het MBUX systeem in primeur meekrijgt. Updates op vlak van rijhulp/veiligheid zullen er uiteraard ook bijzijn!

Onder de motorkap zet Mercedes zwaar in op elektrificatie met niet minder dan zeven (mild en plug-in) hybrideversies waaronder de bestaande E300e en E300de varianten die nu met 4Matic vierwielaandrijving te verkrijgen zijn. Tevens introduceren ze een 2.0-liter viercilinder met 272 pk en 3.0-liter zes-in-lijn (367 pk) zonder verder te preciseren behalve dat beide nieuwkomers rekenen op mild hybrid techniek om zo het verbruik (beperkt) te temperen.

De E-Klasse Berline en E-Klasse Break zullen de spits afbijten in dit verjongingsproces, later volgen de E-Klasse Coupé, E-Klasse Cabrio en avontuurlijke E-Klasse All Terrain. Ook de AMG derivaten zullen een soortgelijke facelift krijgen!

Lees hier onze rijtest met de Mercedes E-Klasse E220d Berline!
Lees hier onze rijtest met de Mercedes-AMG E63 S 4MATIC+ Berline!
Lees hier onze rijtest met de Mercedes E-Klasse E220d Break!
Lees hier onze rijtest met de Mercedes E-Klasse E200 Coupé!
Lees hier onze rijtest met de Mercedes E-Klasse E200 Cabrio!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...