Officieel: Mercedes E-Klasse All-Terrain (2016)

Officieel: Mercedes E-Klasse All-Terrain (2016)Mercedes trekt het avontuurlijke pad op met de allereerste E-Klasse All-Terrain!

Meer bodemvrijheid, grotere wielen, extra bescherming rondom en vierwielaandrijving, dat is het gekende recept voor een stoere uitvoering die niet bang is om de verharde wegen te verlaten. Al enkele jaren succesvol bij de concurrentie maar Das Haus hield de boot toch wat af, met de introductie van de nieuwe E-Klasse Break zetten ze dat recht met een All-Terrain variant. De allereerste sinds mensenheugenis!

De Mercedes E-Klasse All-Terrein ligt sowieso 2,9 centimeter hoger dan zijn reguliere evenknie én dankzij de standaard luchtvering kan je daar – indien gewenst – nog eens 3,5 centimeter bijdoen. Visueel krijgt deze avontuurlijke Duitser naast de plastics rondom ook heel wat chroomaccenten én een grille met slechts twee lamellen mee, een verwijzing naar het SUV gamma. Binnenin blijft alles hetzelfde met wat unieke accenten, het Dynamic Select systeem krijgt wel een extra setup mee.

In afwachting tot een krachtige(re) zescilinder diesel is de Mercedes E-Klasse All-Terrein aangewezen op de 2.2-liter turbodiesel viercilinder (E220d) met 194 pk en 400 Nm, steeds voorzien van 4MATIC vierwielaandrijving en de negentraps automaat. Of we (ooit..) ook een AMG variant krijgen moet de toekomst uitwijzen.

Begin 2017 start de E-Klasse All-Terrein verkoop, prijzen volgen later!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...