Officieel: DS9 (2020)

Officieel: DS9 (2020)Na de DS3 en DS7 volgt de DS9.

DS Automobiles, een Franse luxemerk binnen de PSA Group, heeft momenteel een DS3 Crossback en DS7 Crossback in het aanbod. Nu volgt daar een strakke 9 berline bij (lees: een Peugeot 508 met lange wielbasis in een premium verpakking) die in China geproduceerd zal worden én wereldwijd verkrijgbaar zal zijn. DS wil het hiermee opnemen tegen de Audi A6, Mercedes E-Klasse, BMW 5 Reeks en Volvo S90.

De DS9 staat op een aangepaste versie van het EMP2 platform wat vooral de beenruimte achterin ten goede komt. Gezien de vlakke achterruit spreekt DS veelbelovend over een “fastback”, toch zal het vooral de imposante grille (mét superkrachtige LED lichtblokken) zijn die indruk maakt.

In eerste instantie zal de DS9 enkel te verkrijgen zijn met de E-Tense plug-in hybride aandrijflijn waarbij een 1.6-liter PureTech benzinemotor, 8-traps automaat en elektromotor (110 pk) mooi samenwerken om 225 pk te genereren. Later volgt er een 250 pk versie voor de Chinese markt maar de krachtigere 360 pk versie moet wel onze richting uitkomen, dit met slimme vierwielaandrijving én zonder plug-in hybridetechniek.

Zuiver elektrisch is 40 à 50 km haalbaar dankzij de batterij van 11,9 kWh. Laden moet vlot gaan met de boordlader van 7,4 kW. Naast ecologisch wil deze DS9 vooral comfortabel zijn met een adaptieve ophanging die onzuiverheden efficiënt zal wegfilteren.

Meer info volgt tegen de najaar van 2020.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...