Video: op roadtrip doorheen Europa met de McLaren F1 (2020)

Video: op roadtrip doorheen Europa met de McLaren F1 (2020)Via Londen, Gent, Spa-Francorchamps, Stuttgart, Como, Monaco, Cannes naar Bordeaux met de iconische McLaren F1.

In 2017 vierde de McLaren F1 zijn 25ste verjaardag waardoor de F1 Owners Tour in grote groep (22x!) verzamelde in het zonnige Toscane. Een uitgelezen kans voor een Britse eigenaar (die nu de F1 van Rowan Atkinson bezit) en YouTuber MrJWW om een nog grotere roadtrip te maken met een van de eerste hypercars uit autoland.

Na de Eurotunnel en een klein stukje Frankrijk houden ze in België halt bij Ferrari Monza (in Gent, een klein stadje nabij Brugge) en het eveneens legendarisch F1 circuit van Spa-Francorchamps. Erna gaat het konvooi met de BMW 1M support car richting Stuttgart (Porsche Museum) en Lago di Como (Villa d’Este) waar diverse prachtige bolides (jong, oud en toekomstig) ontdekken, geheel onverwacht duikt zelfs een Pagani Huayra BC én de Ferrari F12 TDF van Horacio himself op.

Een McLaren F1 toevoegen aan je eigen vloot kost je vandaag de dag minstens 15 miljoen euro, een exemplaar met een rijkelijke(re) (race)geschiedenis zal nog duurder uitvallen. Hetzelfde bovendien voor het onderhoud. Al heb je in ruil wel een geniale sportwagen uit de jaren ’90 met drie zitplaatsen (!) en een 627 pk sterke V12 van BMW makelij.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...