Video: Ferrari F50 als ‘daily driver’

Video: Ferrari F50 als 'daily driver'Het leven zoals het is: Ferrari F50 eigenaar.

Tussen ’95 en ’01 kon je als welgestelde autoliefhebber in Maranello terecht voor een F50 die de 50ste verjaardag van Ferrari moest belichamen. Die feestneus was een dakloze sportwagen met een atmosferische 4.7-liter V12 achterin die afkomstig was uit de F1 racerij, goed voor 520 pk en 470 Nm. De productie omvatte ongeveer 349 exemplaren, wil je nu zo’n “F40 in cabriovorm” op de kop tikken moet je ongeveer 2 miljoen euro zien te verzamelen..

Nick Leventis, een Britse racepiloot, mag zich tot die selecte club F50 eigenaars rekenen en gaat er prat op dat hij zijn grijze Italiaan dagdagelijks inzet wanneer hij in Engeland vertoeft. Even naar de winkel of met de hond naar de dierenarts, hallo F50! Even de kinderen naar school voeren – in twee ritten, ééntje voor elk kind -, hallo F50!

Om een iconische sportwagen zo frequent te gebruiken in niet alledaagse omstandigheden – natuurlijk afhankelijk hoeveel Meneer Leventis in het land is – moet je er financieel goed bijzitten, anderzijds moeten we dergelijke liefhebbers bejubelen! Hoera!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...