Officieel: BAC MONO R (2019)

Officieel: BAC MONO R (2019)BAC komt met een extreme(re) MONO R versie!

Alhoewel de MONO al een van de meest extreme (race)creaties is voor op de openbare weg lanceert Briggs Automotive Company (BAC in de volksmond) nu een hardcore MONO R uitvoering. De oplage hiervan is beperkt op slechts 30 exemplaren wereldwijd dus snel je interesse kenbaar maken is aangewezen.

De BAC MONO R is met 555 kg ongeveer 25 kg lichter als de reguliere (understatement) uitvoering maar wel 35 pk krachtiger. Zo is de 2.5-liter viercilinder Cosworth turbobenzinemotor goed voor 340 pk waarmee je 0-100 doet in 2,4 seconden en tot 272 km/u kan geraken. Als je dat zou durven uiteraard, al staan er wel koolstofkeramische remschijven paraat.

De Britse sportwagenbouwer vraagt ongeveer 200.000 euro pond voor de staatlegale en gehomologeerde MONO R al raden we toch een circuitabonnement van Zolder, Mettet of Spa-Francorchamps aan.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...