Teaser: Jaguar F-Type (2019)

Teaser: Jaguar F-Type (2019)Een gloednieuwe – en even knappe? – Jaguar F-Type staat klaar!

Als moderne interpretatie van de E-Type slaagde de Jaguar F-Type er zowaar in om een voet – poot? – tussen de deur te krijgen in het sportwagensegment. Initieel enkel als dakloze Cabrio maar snel erna ook als Coupé. De handgeschakelde versie werd geen succes (en dus geschrapt), de AWD uitvoering deed het dan weer wel goed. Onder de langgerekte motorkap ligt er een vier-, zes- of achtcilinder, met de SVR badge achterop heb je een bijzonder luidkeels klinkend geheel.

Allemaal mooi voor de geschiedenisboeken, Jaguar staat nu aan de vooravond – letter en figuurlijk – van een nieuwe generatie die het (minstens) even goed moet doen. Anno 2019 is dat op vlak van regelgeving, veiligheid en uitstoot een pak moeilijker … maar zeker niet onmogelijk. Designmatig verwachten we geen al te grote/ingrijpende aanpassingen, gezien de andere nieuwigheden uit de Jaguar – Land Rover stal prijken er binnenin vermoedelijk de nodige touchscreens met een resem handige rijhulp/veiligheidssystemen.

Op motorisch vlak zou de nieuwkomer wél serieus kunnen uitpakken met grondige verandering (zo zou de V6 geschrapt worden) maar daarvoor meer officiële details bij de onthulling. Die onthulling is trouwens opnieuw in samenwerking met Hot Wheels, de vorige keren (E-Pace en F-Pace) zorgde dat voor het nodige spektakel!

Lees hier onze rijtest met de huidige Jaguar F-Type 3.0 V6 AWD!
Lees hier onze rijtest met de huidige Jaguar F-Type Cabrio 2.0!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...