Bugatti Chiron pakt met 490 km/u een nieuw snelheidsrecord (2019)

Bugatti Chiron pakt met 490 km/u een nieuw snelheidsrecord (2019)Zien we hier de voorbode van een Bugatti Chiron Super Sport?

Met de Veyron wist Bugatti alreeds door de magische 400 km/u grens te gaan en het was uitkijken naar het prestatiepotentieel van de Chiron opvolger. Zeker nadat Koenigsegg het snelheidsrecord claimde met een Agera RS die 445 km/u aantikte!

Op het befaamde VAG testcircuit in Duitsland wist een aangepaste Chiron een snelheid van 304,773 mph – omgerekend 490,48 km/u !! – neer te zetten. Nog een wereldrecord op naam van testrijder Andy Wallace.

Gedurende zes maanden werd de Bugatti Chiron in samenspraak met specialisten van Michelin (banden) en Dallara (onderstel) aangepast, zo groeit de hypercar met 25 centimeter en zien we achteraan een dubbele uitlaat aan elke kant. De passagiersstoel werd gestript en de ophanging werkt op basis van laserinput.

Bugatti heeft in het verleden altijd ontkent dat er op een dag een straffere Chiron zou komen, de Divo, Centodieci en Chiron Sport legden hun focus dan ook op andere vlakken. Maar met de nieuwe recordpoging zou het niet verwonderlijk zijn dat we hier toch de basis zien voor een toekomstige Chiron Super Sport.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...