Officieel: Bugatti Centodieci (2019)

Officieel: Bugatti Centodieci (2019)Met de Centodieci brengt Bugatti een gepast eerbetoon aan de legendarische EB110 sportwagen.

Heugelijk nieuws vanop Pebble Beach, Bugatti heeft daar namelijk het doek van de Centodieci (Italiaans voor 110) gehaald. Een hedendaags eerbetoon aan de EB110 én tegelijk – nogmaals – voor de 110ste verjaardag van het merk. Nog een leuke verwijzing is dat de EB110 in 1991 gebouwd werd ter ere van de 110ste verjaardag van Ettore Bugatti himself.

Slechts 10 exemplaren zullen er gebouwd worden aan 8 miljoen (!) euro per stuk (exclusief btw), zoals dat wel vaker gaat bij dergelijk gelimiteerde uitvoeringen zijn deze alreeds allemaal toegewezen aan vooraanstaande klanten! Vooraan zien we een veel kleinere hoefijzergrille terwijl er achteraan een riante spoiler prijkt boven de vierdelige uitlaat. De vijfdelige gaten op de B-stijl verwijzen overduidelijk naar de EB110 van weleer. In vergelijk met een Chiron is deze Centodieci ongeveer 20 kg lichter dankzij een lichtgewicht windscherm, koolstofvezel stabilisatorstangen en aangepaste zijspiegels.

Onderhuids deelt de Bugatti Centodieci zijn aandrijflijn met de Chiron wat resulteert in een 8.0-liter W16 benzinemotor met 1.600 pk en 1.500 Nm. Daarmee doe je 0-100 in 2,4 seconden, voor de 0-300 moet je slechts 13 seconden voorzien. De topsnelheid is elektronisch gelimiteerd tot “slechts” 380 km/u.

In tegenstelling tot de sinistere La Voiture Noire – die nog duurder/exclusiever is – kunnen toekomstige klanten hun Bugatti Centodieci in een kleurtje naar keuze krijgen.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...