Video: Bugatti Chiron Sport doet 421 km/u (2019)

Video: Bugatti Chiron Sport doet 421 km/u (2019)De betere topsnelheid.

Net zoals de Veyron kan de Bugatti Chiron terugvallen op een topsnelheid van méér dan 400 km/u al zijn er slechts een handvol eigenaar die deze magische grens (waarvoor je een 2e sleutel moet activeren) hebben bereikt. De Chiron Sport kan 420 km/u halen, een feit dat Charlie Turner, eindredacteur van Top Gear, zelf even wou verifiëren op het VAG testcircuit van Ehra-Lessien.

De Bugatti Chiron Sport heeft de 1.500 pk sterke 8.0-liter W16 aan boord en legt 18 kg minder in de weegschaal dan een “reguliere” Chiron. Andere nieuwigheden zijn de straffere afstelling van de ophanging, vierdelige (ronde) uitlaatset en de Dynamic Torque Vectoring voor het betere bochtenwerk. Zelf een Chiron Sport bestellen kan in ruil voor 2,5 miljoen euro, exclusief BTW uiteraard.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...