Koenigsegg Agera RS haalt 445 km/u

Koenigsegg Agera RS haalt 444 km/uHet Zweedse Koenigsegg claimt met de Agera RS de titel van snelste productiewagen ter wereld met een topsnelheid van 445 km/u!

Tot voor kort was de Bugatti Veyron WRC de snelste productiewagen ter wereld met een topsnelheid van ongeveer 431 km/u, alhoewel de klantenexemplaren gelimiteerd werden voor hun veiligheid op 425 km/u! Maar die titel mag Bugatti nu afgeven aan Koenigsegg die in Nevada op een afgesloten weg een bijzonder potente Agera RS loslieten.

Deze Zweedse hypercar bezit een 5.0-liter V8 en levert in een reguliere RS een gezonde 1.160 pk, wanneer je opteert voor de Megawatt Package wordt dat maar liefst 1.341 pk! Slechts 25 exemplaren werden er in het verleden gebouwd, we zagen de wagen overigens in persoon op het Autosalon van Genève in 2015.

Met opgemeten tijd van 444,6 km/u (284 mijl per uur) over twee pogingen (in tegenstrijdige richting om het windvoordeel te counteren) is de Koenigsegg Agera RS nu de snelste productiewagen ter wereld. Iets in ons zegt dat Bugatti op een dag dat record graag zou terugpakken met bijvoorbeeld een krachtigere Chiron. Tevens komen we ook zéér dicht in de buurt van de 300 mijl per uur milestone!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...