Bugatti Chiron wil graag het wereldrecord breken aan 463 km/u!

Bugatti Chiron wil graag het wereldrecord breken met 463 km/u!Bugatti wil opnieuw de allersnelste zijn met de nieuwe Chiron hypercar en plant een nieuwe recordpoging in 2018 met 463 km/u als doel!

De Bugatti Veyron was bijna 10 jaar onder ons met een rijkgevulde carrière als gevolg van de ingenieuze – en behoorlijk indrukwekkende – 8.0-liter W16 die meer dan 1.000 pk / 1.200 pk kon produceren. Testpiloot Pierre-Henri Raphanel zette in 2010 een recordpoging neer met een dakloze Veyron Super Sport en haalde maar liefst 431 km/u, voor de veiligheid werden de reguliere bolides afgesteld op slechts 417 km/u.

Nu heeft de Franse autoconstructeur de Chiron in het gamma opgenomen sinds het Autosalon van Genève in maart. Visueel een duidelijke evolutie, onder de motorkap perst de W16 er nu maar liefst 1.500 pk uit! Daarmee kan je in enkele seconden 100 km/u reeds bereiken, aan 420 km/u tik je de topsnelheid van de nieuwe hypercar aan.

Maar dat zou nog veel beter kunnen, in de wandelgangen horen we geruchten dat 463 km/u haalbaar zou moeten zijn met een licht aangepast productiemodel. Bugatti’s CEO Wolfgang Dürheimer heeft intussen reeds aangegeven dat ze een nieuwe recordpoging zullen ondernemen in 2018, naar alle waarschijnlijkheid ook op het eigen Ehra-Lessien testcircuit gezien de grote rechte stukken asfalt die nodig zijn voor een dergelijke activiteit.

Of we tegen dan al een snellere Chiron of Chiron Special Edition ten tonele zien verschijnen is nog afwachten, de eerste reguliere Bugatti Chiron exemplaren zouden net voor het jaareinde geleverd moeten worden aan ongeveer 2,4 miljoen euro per stuk (exclusief opties!).

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...