Officieel: BMW X7 pick-up (2019)

Officieel: BMW X7 pick-up (2019)Premium pick-ups, dat hadden we nog niet gezien!

Naar aanleiding van de lancering van het BMW Motorrad modeljaar 2020 gamma hebben (te) ijverige stagestudenten samen met het Concept Vehicle Construction team – in 10 maanden! – een toepasselijke BMW gecreëerd, namelijk een pick-up op basis van de kolossale X7 SUV! Het aanbod van werkpaarden luxueuze offroaders nam de laatste jaren stevig toe maar een premium pick-up als dit zagen we nog niet passeren. Vermoedelijk blijft het bij dit ene exemplaar als showcase/eyecatcher maar zeg nooit nooit in autoland.

Achterop de X7 pick-up prijkt een xDrive40i badge wat wil zeggen dat er vooraan een 3.0-liter zescilinder benzinemotor ligt, goed voor 340 pk en 450 Nm waarmee je 6,1 seconden nodig hebt om 100 km/u te bereiken. Al zullen prestatiecijfers hier van minder belang zijn, interessanter is dat er vanachter perfect een BMW F 850 GS motorfiets meekan.

Deze BMW X7 pick-up is voorzien van een Tanzanite Blue lakkleur (uit de BMW Individual kleurboek), telt slechts 5 zitplaatsen (daar waar een reguliere X7 er optioneel zeven heeft) en meet 10 cm langer, toch wisten ze 200 kg te besparen. Qua materiaalkeuze en afwerking met deze one-off niet onderdoen voor de serieproducten, wie goed kijkt kan zelfs onderdelen terugvinden die uit een 3D printer kwamen.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...