Belgische prijs Audi S6 Berline (2019): vanaf 78.000 euro

Belgische prijs Audi S6 Berline (2019): vanaf 78.000 euroHoeveel vraagt Audi voor de nieuwe S6 Berline, S6 Avant en S7 Sportback mét de 3.0 TDI dieselmotor?

In afwachting van de potente RS6 Avant en RS7 Sportback zijn de sportieve S-modellen van de nieuwe A6 Berline, A6 Avant en A7 Sportback de huidige topversies van dienst. Ditmaal niet met een 3.0-liter benzinemotor maar zowaar met een 3.0-liter TDI diesel, een (ietwat vreemde?) trend die we ook al zagen bij de S4, S5, SQ5 en SQ7.

Dieselmotor of niet, met 349 pk en 700 Nm heb je alvast voldoende kracht om jezelf vlotjes te verplaatsen van A naar B in deze strakke Duitsers. Steeds in combinatie met quattro vierwielaandrijving en een snelle automaat zit je in 5 seconden aan 100 km/u en ligt de topsnelheid voor jouw veiligheid vast op 250 km/u. Het beperkte normverbruik en CO2 uitstoot is bovendien ook mooi meegenomen net zoals de aandikte vormgeving aan de binnen- en buitenzijde.

Vanaf de zomer kan je deze S6 en S7 ontdekken in je favoriete Audi showroom. Daar moet je minimaal 78.000 euro achterlaten indien je voor een S6 Berline wilt gaan, de meer praktische S6 Avant begint 2.300 euro hoger. De S7 Sportback vierdeurs coupé doet het met een basisprijs van 85.920 euro én 1 eurocent. Vanafprijzen uiteraard, zelfs hier heb je het nodige budget van doen om een spraakmakende configuratie te maken.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...