Officieel: Audi A7 Sportback (2017)

Officieel: Audi A7 Sportback (2017)De nieuwe Audi A7 Sportback blijft trouw aan zijn succesformule: een knappe vierdeurs coupé met een hightech innerlijk!

In 2010 verraste Audi vriend en vijand met de productie van een spraakmakende A7 Sportback, een vierdeurs coupé die een brug vormde tussen de zakelijke A6 berline en de luxueuze A8 limousine. Eind 2014 volgde een kleine opfrisbeurt maar tegen begin volgend jaar moet de tweede generatie A7 Sportback leverbaar zijn.

Designmatig blijft de A7 trouw aan zijn unieke vormgeving (mét spoiler) die – zeker naar Audi normen – vanaf de eerste seconde weet te inspireren. Qua vormgeving sluit deze natuurlijk goed aan bij de nieuwe A8, de A7 Sportback mag zich gerust profileren als dienst meer sportieve evenknie. Van de 15 koetswerkkleuren is meer dan de helft nieuw en ook qua velgen is er meer dan keuze genoeg, voor de verlichting kan je opteren voor LED’s, HD Matrix LED en HD Matrix LED mét laserlichten! Over de volledige achterzijde loopt er zelfs een LED trip die dynamisch ontwaakt.

De nieuwe A7 Sportback meet 4,97 meter op 1,91 meter op 1,42 meter (L x B x H) en dat is ongeveer hetzelfde als zijn voorganger, de wielbasis is met 2,93 meter wel ietwat groter. De koffer slikt 535 liter bagage die er 1.390 liter kunnen worden wanneer je de achterbank neerklapt. Daar moet de toegenomen wielbasis direct merkbaar worden dankzij extra beenruimte.

Opnieuw koos Audi voor twee grote touchscreens in het dashboard ter vervanging van de reguliere knoppen en bedieningselementen, met behulp van haptische feedback genieten deze (hightech gadgets) van een gemakkelijke bediening. Qua materiaalkeuze en afwerking haalt Audi opnieuw alles uit de kast om de toekomstige A7 Sportback eigenaar op alle momenten te verwennen met hoogstaande luxe en comfort, ook hier kan je behoorlijk ver gaan inzake personalisatie.

Vanaf november zal nieuwe Audi A7 Sportback zal gelanceerd worden in België met de 3.0-liter TFSI benzinemotor (340 pk / 500 Nm) vanaf 70.000 euro, kort erop volgen er andere zes- en viercilinders (TDI / TFSI). De komst van een plug-in hybride variant lijkt een sinecure en daarnaast zijn alle A7’s bovendien voorzien van mild hybrid technologie (48V batterij).

Quattro vierwielaandrijving en een automatische versnellingsbak zijn standaard terwijl je wel kan kiezen voor een sportophanging, luchtvering, adaptieve dempers, achterwielsturing, … Audi belooft een behoorlijk dynamisch weggedrag zonder het comfort te comprimeren maar wie écht op zoek is naar sportiviteit wacht misschien beter op de S7 en RS7.

Onder de AI noemer voorziet Audi diverse innovatieve hulpsystemen die rekenen op een groot arsenaal aan camera’s, sensoren en scanners. Daardoor kan de A7 Sportback zelfstandig in/uitparkeren en (semi) autonoom in de file rijden, vanop afstand kan je via de myAudi app zelfs een 360° beeld maken rondom je teergeliefde bolide.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...