Officieel: Audi S6 Berline, S6 Avant en S7 Sportback (2019)

Officieel: Audi S6 Berline, S6 Avant en S7 Sportback (2019)De gloednieuwe Audi S6 Berline, S6 Avant en S7 Sportback focussen op prestaties, uitstraling, comfort én rekenen daarvoor op een TDI dieselmotor (!) met elektrische ondersteuning.

In afwachting van de nieuwe RS6 Avant en RS7 Sportback lanceert Audi nu de hete S uitvoeringen van de A6 Berline, A6 Avant en A7 Sportback. Net wat meer kracht, souplesse en uitstraling zonder iemand daarmee écht voor de borst te stoten. Voor de nieuwe S6 en S7 generatie kiest Audi opmerkelijk voor een dieselmotor (met 100 pk minder als zijn voorgangers), onze Amerikaanse vrienden krijgen wél een benzinemotor (2.9 TFSI).

De nieuwe S6 Berline, S6 Avant en S7 Sportback rekenen hier op de 3.0-liter V6 TDI met 349 pk / 700 Nm (189 g/km CO2), elektrisch aangedreven compressor (lees: snel reactievermogen), 8-traps automaat, permanente quattro vierwielaandrijving én een 48 volt boordspanningssysteem dat elektrische ondersteuning biedt waar nodig. De 0-100 sprint doe je in 5 seconden en bij 250 km/u zit je aan de topsnelheid, dit allemaal bij een relatief laag verbruik van 7,5 liter diesel per 100 km!

De Audi S6 Berline, S6 Avant en S7 Sportback doen het met de nodige onderscheidende visuele details zoals een grotere grille, knappe 20” velgen (optioneel 21”), krachtige remschijven, vierdelige uitlaat en de nodige S-badges. Binnenin blijft de feilloze afwerking, hightech gadgets en riante binnenruimte gewoon behouden, hetzij in een sportieve uitvoering met de nodige alcantara, chroom en contrasterende stiknaden. Maar met de reusachtige personalisatiegids maak je zo een configuratie die volledig aan je smaak voldoet!

De nieuwe Audi S-modellen debuteren deze zomer, bestellingen worden reeds opgenomen aan minimaal 78.000 euro voor de S6 Berline, 80.300 euro voor de S6 Avant en 85.920 euro voor de S7 Sportback.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...