Officieel: Audi SQ5 TDI (2019)

Officieel: Audi SQ5 TDI (2019)Audi (her)lanceert de SQ5 met een krachtige V6 TDI!

Na het verdwijnen (wegens WTLP?) van de SQ5 TFSI komt Audi nu opnieuw met een topversie voor de Q5. Net zoals de vorige generatie is de SQ5 voorzien van een 3.0-liter V6 TDI motorblok, goed voor 347 pk / 700 Nm (172 g/km CO2). Audi voorziet hier eveneens mild-hybride ondersteuning met een elektrische compressor en compacte lithium-ion batterij. Daarmee zit je in 5,1 tellen vanuit stilstand (Launch Control!) op 100 km/u, bij 250 km/u bereik je de begrensde topsnelheid.

De Audi SQ5 TDI is voorzien van de befaamde quattro vierwielaandrijving maar verkiest in normale omstandigheden de achterwielen (tot 85%) om zo een dynamisch weggedrag te leveren. Bij gripverlies helpen de voorwielen en dankzij het optionele sportdifferentieel wordt tijdens het insturen van een bocht het motorvermogen naar het buitenste achterwiel gestuurd.

Op visueel vlak wordt de SQ5 getrakteerd op het klassieke recept met strakke bumpers, grote (fake) uitlaatmonden, blitse velgen en een sportieve interieurafwerking dankzij het veelvoudig gebruik van alcantara, contrasterende stiknaden, koolstofvezel en een afgeplat stuurwiel.

Bestellingen worden vanaf maart opgenomen, tegen de zomer moet de SQ5 zijn introductie maken bij de lokale Audi verdeler. Hoeveel euro je daar moet achterlaten is nog niet duidelijk.

Lees hier onze rijtest met de vorige Audi SQ5 TDI!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...