Officieel: Audi SQ5 TFSI [354 pk / 500 Nm]

Officieel: Audi SQ5 (2017) [354 pk / 500 Nm]Na de reguliere Q5 SUV komt Audi nu met de snellere SQ5 op de proppen!

Met een 2.0 TDI of 2.0 TFSI in het vooronder van je nieuwe Audi Q5 heb je ongetwijfeld niets te klagen maar meer is soms wel beter/leuker/aangenamer! Voor die veeleisende consument is er nu opnieuw een SQ5 afgeleide, deze keer wel met een benzinemotor ipv een diesel!

De 3.0-liter V6 TFSI is in staat om 354 pk en 500 Nm te genereren, daarmee geraak je in 5,4 seconden aan 100 km/u! De topsnelheid is naar goede Duitse gewoontes gelimiteerd op 250 km/u, qua CO2 uitstoot moet je rekening houden met 189 g/km. Voor een vlotte krachtverdeling rekent Audi ook hier op de magische combinatie tussen de quattro vierwielaandrijving en de 8-traps Tiptronic automaat. Met een sportdifferentieel en een dynamic setup in het Drive Select keuzemenu mag dynamiek en rijplezier niet ontbreken bij deze SQ5!

Visueel onderscheidt de SQ5 TFSI zich van de reguliere Q5’s met een aangedikte koets, stoere bumpers, 20″ lichtmetaal, dynamische LED verlichting en chroom accenten. Achteraan zien we op een subtiele manier ietwat verstopte dubbele uitlaat. Binnenin heerst er een sportieve sfeer met sportzetels, contrasterende stiknaden, alcantara, leder, koolstofvezel en chroom.

We verwachten de SQ5 TFSI tegen de zomervakantie bij de lokale Audi concessiehouder, we zijn benieuwd of hij even indrukwekkend is als zijn voorganger.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...