Teaser: Mercedes GLB Concept (2019)

Teaser: Mercedes GLB Concept (2019)De compacte – hoekige! – nieuwkomer van Mercedes krijgen we eerst in conceptvorm te zien.

Het compacte gamma van Mercedes was de laatste jaren zodanig succesvol dat het aanbod nu groeit met een A-Klasse Berline desondanks de grote gelijkenissen met de CLA vierdeurs coupé. Ook SUV’s blijven waanzinnig populair dus komt Das Haus binnenkort met de GLB crossover die zich tussen de technisch gerelateerde GLA en grotere GLC zal positioneren. De hoekige vormgeving van de prototypes doen ons dan weer denken aan de GLK van weleer en met de nodige verbeelding zelfs de G-Klasse offroader!

Op de Auto Shanghai Motorshow (vanaf 14 april) zal Mercedes de GLB onthullen, hetzij nog in conceptvorm. Om ons daarvoor warm te maken geven ze al een interieurbeeld mee waarop duidelijk wordt dat de GLB een soortgelijk interieur zal meekrijgen als de A-Klasse, A-Klasse Berline, CLA en CLA Shooting Brake. Ook op vlak van rijhulpmiddelen, gadgets en motorengamma zal de GLB zijn compacte collega’s volgen. Zelfs een potente GLB (35?) AMG zou op de planning staan!

Een échte onthulling verwachten we op het Autosalon van Frankfurt in september.

Teaser: Mercedes GLB Concept (2019)

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...